Penne met tuinboontjes

hoofdgerecht
4 personen
3
109
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g penne (pasta, zak 500 g)
- 2 el olijfolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 300 g rundergehakt
- 1 courgette (in blokjes)
- 1 pak fijne tuinbonen (300 g, diepvries)
- 1 bakje platte peterselie ((20 g), blaadjes fijngesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Schep de courgette en tuinboontjes erdoor en bak in 5-6 min. beetgaar.
- Giet de pasta af en schep met de peterselie en peper en zout door het gehakt-groentemengsel. Verdeel over 4 diepe borden. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Ui snipperen
instructievideo
- 00:52 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 63 g
- vet 20 g