bewaar
Penne van Piet
Penne van Piet
bewaar

Penne van Piet

45 min. bereiden
135waarderingen

Ingrediënten

5

romatomaten

4 el

olijfolie

2

uien

4 tenen

knoflook

250 g

winterpeen

1

courgette

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

1

laurierblad

200 g

tuinerwten

1 schaal

rundergehakt

300 g

penne

150 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Houd ze kort in kokend water, laat afkoelen en ontvel.

2

Verhit 2 el olie in een grote hapjespan en bak de ui ca. 6 min. op laag vuur. Bak de knoflook 1 min. mee. Voeg de wortel toe en bak 3 min. Doe de courgette, de Italiaanse kruiden en het laurierblad erbij en laat op laag vuur ca. 8 min. garen. Voeg de helft van de tuinerwten toe en bak in ca. 4 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak het gehakt in ca. 6 min. rul. Breng op smaak met peper en zout.

4

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen het laurierblad uit de groenten en pureer de tomaten met de groenten kort in de keukenmachine tot een grove saus. Schenk de saus terug in de hapjespan. Voeg de rest van de erwten toe en verwarm nog 5 min. Voeg het gehakt toe. Giet de penne af en schep door de saus. Verwarm nog 1 min. Verdeel de penne over 4 diepe borden en bestrooi met de kaas. Lekker met fijngesneden vers basilicum.

tip

algemeenFamilierecept Allerhande 2 2011. 'Ik heb het gerecht voor het eerst in Italië geproefd,' vertelt Piet Pronk. 'De saus was echt Italiaans, met veel verse groenten en kruiden. Eenmaal thuis heb ik geprobeerd om het na te maken. Na een paar keer was het gerecht net zo lekker als ik het mij herinnerde. Mijn geheim: de verse ingrediënten, en liefst ook verse pasta. Verder pureer ik de groenten heel kort, zodat de saus niet helemaal glad wordt. De doperwten doe ik er het laatst doorheen; dat ziet er mooi uit.' Piet heeft vier dochters die in het weekend zo nu en dan komen eten. 'Ze vragen mij regelmatig of ik dit gerecht wil maken. Vooral Janneke, die het zelf ook wel eens maakt.'

Tomaat ontvellen

Instructievideo - 00:50 min.