bewaar
Pompoen met penne
Pompoen met penne
bewaar

Pompoen met penne

30 min. bereiden
140waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

pompoen

2 el

olijfolie

1

ui

1 blik

tomatenblokjes

1 dunne

prei

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

300 g

volkoren penne

½ flesje

kookroom

Aan de slag

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Schil de parten. Snijd de pompoen in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de pompoen toe en roerbak 5 min. Voeg de tomatenblokjes, prei, kruiden en 200 ml water toe, doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 15 min. of tot de pompoen gaar is. Schep af en toe om. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de kookroom toe aan de pompoen en breng het gerecht al roerend weer aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Giet de penne af en meng door de pompoen.

tip

algemeenRoer de rest van de room vlak voor serveren door een soep en breng nog even aan de kook. Dat maakt de soep net wat voller van smaak.