bewaar
Penne met tonijnsaus en courgette
Penne met tonijnsaus en courgette
bewaar

Penne met tonijnsaus en courgette

Makkelijke pasta met een romige tomatensaus met vis.

25 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

penne

1

ui

2

courgettes

2 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

400 g

tomatenblokjes

370 g

tonijnstukken in olie

125 ml

verse slagroom

Makkelijke pasta met een romige tomatensaus met vis.

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui, snijd de courgettes in plakjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de ui. Voeg de tomaten met het vocht toe en laat 15 min. zachtjes stoven. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes.

2

Voeg de tonijn en slagroom toe aan de tomatensaus en laat nog 3-4 min. zachtjes meestoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend 5 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. Schep de tonijnsaus door de penne en serveer met de gebakken courgette.