Pen­ne met to­nijn­saus en cour­get­te

Makkelijke pasta met een romige tomatensaus met vis.

(63) waardeer
italiaans hoofdgerecht Makkelijke pasta met een romige tomatensaus met vis. 4 personen
3 63

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui, snijd de courgettes in plakjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de ui. Voeg de tomaten met het vocht toe en laat 15 min. zachtjes stoven. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes.
  2. Voeg de tonijn en slagroom toe aan de tomatensaus en laat nog 3-4 min. zachtjes meestoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend 5 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. Schep de tonijnsaus door de penne en serveer met de gebakken courgette.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Penne met tonijnsaus en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met to­nijn­saus en cour­get­te

1
1
  • 400 g penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui, snijd de courgettes in plakjes en de knoflook fijn.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g tomatenblokjes

Verhit de olie in een wok en fruit de ui. Voeg de tomaten met het vocht toe en laat 15 min. zachtjes stoven.

4
4
  • 370 g tonijnstukken in olie

Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes.

5
5
  • 125 ml verse slagroom

Voeg de tonijn en slagroom toe aan de tomatensaus en laat nog 3-4 min. zachtjes meestoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend 5 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min.

7
7

Schep de tonijnsaus door de penne en serveer met de gebakken courgette.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.