Penne met tonijnsaus en courgette
Makkelijke pasta met een romige tomatensaus met vis.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 g penne
- 1 ui
- 2 courgettes
- 2 tenen knoflook
- 4 el traditionele olijfolie
- 400 g tomatenblokjes
- 370 g tonijnstukken in olie (blikje à 185 g)
- 125 ml verse slagroom
Advertentie
Bereiden
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui, snijd de courgettes in plakjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de ui. Voeg de tomaten met het vocht toe en laat 15 min. zachtjes stoven. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes.
- Voeg de tonijn en slagroom toe aan de tomatensaus en laat nog 3-4 min. zachtjes meestoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend 5 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min. Schep de tonijnsaus door de penne en serveer met de gebakken courgette.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 815 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 87 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Penne met tonijnsaus en courgette
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Penne met tonijnsaus en courgette
- 400 g penne
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 1 ui
- 2 courgettes
- 2 tenen knoflook
Snipper de ui, snijd de courgettes in plakjes en de knoflook fijn.
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g tomatenblokjes
Verhit de olie in een wok en fruit de ui. Voeg de tomaten met het vocht toe en laat 15 min. zachtjes stoven.
- 370 g tonijnstukken in olie
Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes.
- 125 ml verse slagroom
Voeg de tonijn en slagroom toe aan de tomatensaus en laat nog 3-4 min. zachtjes meestoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette al omscheppend 5 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min.
Schep de tonijnsaus door de penne en serveer met de gebakken courgette.