bewaar
Pasta met tomaten-tonijnsaus
Pasta met tomaten-tonijnsaus
bewaar

Pasta met tomaten-tonijnsaus

Tomaat en tonijn, da's pas fijn!

20 min. bereiden
86waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

fusilli

300 g

broccoli

370 g

tonijnstukken in water

1

rode ui

1 el

traditionele olijfolie

400 g

tomatenblokjes

1 el

kappertjes

8

zoetzure augurkenplakjes

Tomaat en tonijn, da's pas fijn!

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in plakjes en kook deze in 4 min. in water beetgaar.

2

Maak de tonijn los met een vork. Snipper de ui en fruit deze deze in de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook. Haal de pan van het vuur en breng de saus op smaak met zout en (versgemalen) peper. Voeg de kappertjes en de plakjes augurk toe en tot slot de tonijn. Verdeel de pasta over de borden, schep de saus eroverheen en serveer met de beetgare broccoli.