Spaghetti tonijnsaus
Waarom dit pastagerecht zo goed voor je is? Vanwege de vele groentesoorten én de goede vetten in de tonijn.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 aubergine
- 800 g tomatenblokjes (blik a 400 g)
- 2 tl gedroogde oregano
- 320 g tonijnmoot in olijfolie (blikje 160 g (uitgelekt))
- 300 g spaghetti
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en laat het geheel 10 min. stoven op laag vuur. Voeg de tonijn toe en warm nog 2 min. door.
- Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop. Lekker met rucola erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 65 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Spaghetti tonijnsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti tonijnsaus
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 aubergine
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. mee.
- 800 g tomatenblokjes
- 2 tl gedroogde oregano
- 320 g tonijnmoot in olijfolie
Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en laat het geheel 10 min. stoven op laag vuur. Voeg de tonijn toe en warm nog 2 min. door.
- 300 g spaghetti
Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop. Lekker met rucola erover.