bewaar
Spaghetti tonijnsaus
Spaghetti tonijnsaus
bewaar

Spaghetti tonijnsaus

Waarom dit pastagerecht zo goed voor je is? Vanwege de vele groentesoorten én de goede vetten in de tonijn.

25 min. bereiden
198waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

traditionele olijfolie

1

ui

1 teen

knoflook

1

aubergine

800 g

tomatenblokjes

2 tl

gedroogde oregano

320 g

tonijnmoot in olijfolie

300 g

spaghetti

Waarom dit pastagerecht zo goed voor je is? Vanwege de vele groentesoorten én de goede vetten in de tonijn.

Aan de slag

1

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit de olie en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en laat het geheel 10 min. stoven op laag vuur. Voeg de tonijn toe en warm nog 2 min. door.

2

Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop. Lekker met rucola erover.