bewaar
Schelpjes met bleekselderij-tonijnsaus
Schelpjes met bleekselderij-tonijnsaus
bewaar

Schelpjes met bleekselderij-tonijnsaus

20 min. bereiden
pittig
81waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

600 g

bleekselderij

1 teen

knoflook

300 g

schelpjespasta

200 g

tonijnmoot in water

4 el

traditionele olijfolie

780 g

pikante pastasaus in pak

Aan de slag

1

Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en bewaar het groen en pers de knoflook. Kook de schelpjesmacaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet het water uit de blikjes tonijn af.

2

Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de bleekselderij, de pastasaus en de knoflook toe en breng de saus al roerend aan de kook. Stoof de bleekselderij 5 min., schep af en toe om. Schep de tonijn door de saus en warm de saus nog even door.

3

Schep de schelpjesmacaroni in 4 diepe borden, verdeel de bleekselderij-tonijnsaus erover. Knip het bleekselderijgroen fijn en strooi het over het gerecht.

algemeenBleekselderij is ook heerlijk in soepen en salades.