bewaar
Plaatpizza met spinazie en brie
Plaatpizza met spinazie en brie
bewaar

Plaatpizza met spinazie en brie

Vrienden over de vloer? Deze zelfgemaakte pizza gaat erin als koek!

30 min. bereiden
25 min. oventijd
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

600 g

verse spinazie

1 pak

mix voor pizzabodem

250 ml

water

360 ml

pikante pastasaus in pak

300 g

brie 60+

Dit heb je nodig

  • mixer met deeghaken

Vrienden over de vloer? Deze zelfgemaakte pizza gaat erin als koek!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Hak de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in porties toe en roerbak 5-6 min. tot alle spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Laat de spinazie uitlekken. Druk het overtollig vocht eruit. Kneed in een kom de pizzamix met de rest van de olie en het water met en de mixer tot een samenhangend deeg. Kneed met de hang tot soepel deeg.

3

Rol op een met bloem bestoven aanrecht het deeg uit tot een dunne rechthoekige lat. Vet de bakplaat in. Bekleed de bakplaat met de deeglap. Bestrijk het deeg met de pastasaus, laat de randen vrij.

4

Verdeel de spinazie over de pizza. Snijd de brie in dunne plakken en leg op de spinazie. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin. Snijd in stukken en serveer.

tip

algemeenprijs per persoon 2.20 (eind april/mei 2004)