bewaar
Cannelloni met spinazie en ricotta
Cannelloni met spinazie en ricotta
bewaar

Cannelloni met spinazie en ricotta

Pastarolletjes gevuld met spinazie en ricotta, afgemaakt met gorgonzola en parmezaan. En dan hup, de oven in!

25 min. bereiden
35 min. oventijd
346waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

600 g

verse spinazie

500 g

ricotta

1

citroen

250 g

koelverse lasagnebladen

10 g

verse Italiaanse kruidenmix

100 g

gorgonzola

200 ml

volle melk

100 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)

  • aluminiumfolie

Pastarolletjes gevuld met spinazie en ricotta, afgemaakt met gorgonzola en parmezaan. En dan hup, de oven in!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook 1 min. en voeg de spinazie in gedeelten toe. Laat de spinazie helemaal slinken en roer door. Laat uitlekken in een vergiet. Roer in een kom de ricotta door de spinazie. Boen de citroen, rasp de schil en meng deze door het ricottamengsel. Breng op smaak met peper en zout.

2

Halveer de lasagnevellen in de breedte en verdeel het ricottamengsel erover. Rol de vellen op en leg ze in de ovenschaal. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Verkruimel de gorgonzola. Doe de gorgonzola en de kruiden in een kom, meng de melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het gorgonzolamengsel over de rolletjes en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

3

Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de cannelloni ca. 35 min in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie en bak de cannelloni tot goudbruin en gaar.

tip

Gratineren

Instructievideo - 00:39 min.