Can­nel­lo­ni met spi­na­zie en ri­cot­ta

Pastarolletjes gevuld met spinazie en ricotta, afgemaakt met gorgonzola en parmezaan. En dan hup, de oven in!

(333) waardeer
italiaans hoofdgerecht Pastarolletjes gevuld met spinazie en ricotta, afgemaakt met gorgonzola en parmezaan. En dan hup, de oven in! 4 personen
3 333

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de knoflook 1 min. en voeg de spinazie in gedeelten toe. Laat de spinazie helemaal slinken en roer door. Laat uitlekken in een vergiet. Roer in een kom de ricotta door de spinazie. Boen de citroen, rasp de schil en meng deze door het ricottamengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Halveer de lasagnevellen in de breedte en verdeel het ricottamengsel erover. Rol de vellen op en leg ze in de ovenschaal. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Verkruimel de gorgonzola. Doe de gorgonzola en de kruiden in een kom, meng de melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het gorgonzolamengsel over de rolletjes en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  3. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de cannelloni ca. 35 min in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie en bak de cannelloni tot goudbruin en gaar.
video

Gra­ti­ne­ren

instructievideo - 00:39 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 44 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Cannelloni met spinazie en ricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Can­nel­lo­ni met spi­na­zie en ri­cot­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan.

3
3
  • 600 g verse spinazie

Bak de knoflook 1 min. en voeg de spinazie in gedeelten toe. Laat de spinazie helemaal slinken en roer door.

4
4
  • 500 g ricotta

Laat uitlekken in een vergiet. Roer in een kom de ricotta door de spinazie.

5
5
  • 1 citroen

Boen de citroen, rasp de schil en meng deze door het ricottamengsel. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 250 g koelverse lasagnebladen

Halveer de lasagnevellen in de breedte en verdeel het ricottamengsel erover. Rol de vellen op en leg ze in de ovenschaal.

7
7
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix
  • 100 g gorgonzola

Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Verkruimel de gorgonzola.

8
8
  • 200 ml volle melk

Doe de gorgonzola en de kruiden in een kom, meng de melk erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 100 g Parmezaanse kaas

Verdeel het gorgonzolamengsel over de rolletjes en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

10
10

Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de cannelloni ca. 35 min in het midden van de oven.

11
11

Verwijder na 20 min. de folie en bak de cannelloni tot goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.