bewaar
Cannelloni met gehakt en spinazie
Cannelloni met gehakt en spinazie
bewaar

Cannelloni met gehakt en spinazie

Cannelloni op de klassieke manier met gehakt, spinazie en tomatensaus.

30 min. bereiden
20 min. wachten
597waarderingen

Ingrediënten

4 personen

16 buisjes

cannelloni

1

ui

2 tenen

knoflook

300 g

verse spinazie

3 el

traditionele olijfolie

300 g

rundergehakt

780 g

basis voor pastasaus Italiaanse kruiden

100 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Cannelloni op de klassieke manier met gehakt, spinazie en tomatensaus.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Breng in een grote pan water aan de kook en laat de cannelloni ca. 3 min. koken. Spoel de cannelloni af met koud water en laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de spinazie fijn. Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit de ui en knoflook ca. 3 min. Voeg de gehakt toe en bak in ca. 5 min. rul. Voeg de spinazie toe en bak ca. 3 min. mee. Vul de cannelloni met het mengsel.

3

Schenk in een ovenschaal de helft van de pastasaus. Leg de cannelloni erop en schenk de rest van de pastasaus erover. Strooi de kaas erover. Bak de cannelloni in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

combinatietipLekker met komkommersalade.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.