bewaar
Cannelloni met spinazie en gehakt
Cannelloni met spinazie en gehakt
bewaar

Cannelloni met spinazie en gehakt

30 min. bereiden
30 min. oventijd
513waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

traditionele olijfolie

300 g

mager rundergehakt

2 tenen

knoflook

750 g

diepvries spinazie

250 g

verse lasagnebladen

125 ml

verse slagroom

175 g

geraspte belegen kaas

2 tl

gedroogde oregano

Dit heb je nodig

  • ovale ovenschaal (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 8 min. rul. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat op laag vuur ontdooien. Breng op smaak met peper en zout. Laat goed uitlekken in een bolzeef. Meng de spinazie met het gehakt.

3

Snijd de lasagnebladen in de breedte doormidden. Verdeel een beetje spinazie-gehaktmengsel over elk vel en rol op. Vet de ovenschaal in en leg de rolletjes in de ovenschaal. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas en de oregano.

4

Dek af met aluminiumfolie. Bak de cannelloni in het midden van de oven ca. 20 min. Verwijder de folie en bak nog 10 min. tot de cannelloni goudbruin is.

combinatietipLekker met gemengde sla met balsamicoazijn.

algemeenPeter Wisgerhof is verdediger en aanvoerder bij FC Twente en eet graag cannelloni. Peter: 'Ik vind koken leuk! Toch kookt mijn vrouw vaker dan ik: ik ben meestal wat later thuis. Gelukkig weet ze dat ik gek ben op deze cannelloni. Een vriend maakte het gerecht een keer toen ik bij hem ging eten. Ik heb hem meteen het recept gevraagd. Wat er zo lekker aan is? Alles!'

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.