bewaar
Rijkgevulde cannelloni met gehakt
Rijkgevulde cannelloni met gehakt
bewaar

Rijkgevulde cannelloni met gehakt

Cannelloni zijn pastarolletjes die je kunt vullen, bijvoorbeeld met gehakt en spinazie. Nonna’s zijn er verliefd op!

40 min. bereiden
35 min. oventijd
982waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

400 g

tomatenblokjes

44 g

mix voor Italiaanse gehaktsaus

300 g

half-om-halfgehakt

70 g

tomatenpuree

100 ml

kraanwater

1 kg

diepvries spinazie à la crème

250 g

cannelloni

150 g

geraspte jong belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

Cannelloni zijn pastarolletjes die je kunt vullen, bijvoorbeeld met gehakt en spinazie. Nonna’s zijn er verliefd op!

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Verhit de tomatenblokjes in een hapjespan met de knoflook en kruidenmix. Voeg het gehakt, de tomatenpuree en het water toe en roer los met een spatel. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken. Schep regelmatig om.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Doe de spinazie in een ruime pan en laat op laag vuur in 10 min. ontdooien. Schep regelmatig om. Vul de cannelloni met de gehaktsaus. Vet de ovenschaal in. Leg de cannelloni naast elkaar in de ovenschaal. Bedek met de spinazie en verdeel de kaas erover. Bak de cannelloni in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.