Rijkgevulde cannelloni met gehakt
Cannelloni zijn pastarolletjes die je kunt vullen, bijvoorbeeld met gehakt en spinazie. Nonna’s zijn er verliefd op!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 44 g mix voor Italiaanse gehaktsaus (zakje)
- 300 g half-om-halfgehakt
- 70 g tomatenpuree (blikje)
- 100 ml kraanwater
- 1 kg diepvries spinazie à la crème
- 250 g cannelloni (pak)
- 150 g geraspte jong belegen kaas
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn. Verhit de tomatenblokjes in een hapjespan met de knoflook en kruidenmix. Voeg het gehakt, de tomatenpuree en het water toe en roer los met een spatel. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken. Schep regelmatig om.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Doe de spinazie in een ruime pan en laat op laag vuur in 10 min. ontdooien. Schep regelmatig om. Vul de cannelloni met de gehaktsaus. Vet de ovenschaal in. Leg de cannelloni naast elkaar in de ovenschaal. Bedek met de spinazie en verdeel de kaas erover. Bak de cannelloni in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 670 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 1.765 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Rijkgevulde cannelloni met gehakt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijkgevulde cannelloni met gehakt
- 400 g tomatenblokjes
- 44 g mix voor Italiaanse gehaktsaus
Verhit de tomatenblokjes in een hapjespan met de knoflook en kruidenmix.
- 300 g half-om-halfgehakt
- 70 g tomatenpuree
- 100 ml kraanwater
Voeg het gehakt, de tomatenpuree en het water toe en roer los met een spatel.
Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken. Schep regelmatig om.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
- 1 kg diepvries spinazie à la crème
Doe de spinazie in een ruime pan en laat op laag vuur in 10 min. ontdooien. Schep regelmatig om.
- 2 g ongezouten roomboter
- 250 g cannelloni
Vul de cannelloni met de gehaktsaus. Vet de ovenschaal in. Leg de cannelloni naast elkaar in de ovenschaal.
- 150 g geraspte jong belegen kaas
Bedek met de spinazie en verdeel de kaas erover. Bak de cannelloni in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.