bewaar
Opperdepop: slimme cannelloni 2-4 jr
Opperdepop: slimme cannelloni 2-4 jr
bewaar

Opperdepop: slimme cannelloni 2-4 jr

Pasta? Die rol je gewoon zelf! Van lasagnebladen maak je in een handomdraai gevulde cannelloni.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

250 g

rundergehakt

670 ml

sugo pastasaus kruiden

8

lasagnebladen

125 g

mozzarella

75 g

geraspte kaas

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (ca. 2 liter)

Pasta? Die rol je gewoon zelf! Van lasagnebladen maak je in een handomdraai gevulde cannelloni.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook uit en snipper de ui. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de knoflook en ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Meng 100 ml tomatensaus erdoor en laat het gehaktmengsel nog 2 min. zacht sudderen.

2

Snijd de lasagnebladen over de breedte doormidden, zodat je in totaal 16 bladen hebt. Verdeel het gehaktmengsel over één kant van de bladen en rol ze op. Vet de ovenschaal in. Schep enkele eetlepels tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. Leg de pastarolletjes er naast elkaar op en schenk de rest van de tomatensaus erover. Verdeel de mozzarella en geraspte kaas over de rolletjes.

3

Zet het gerecht ca. 20 min. in de oven, tot de kaas is gesmolten en licht goudbruin is.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

combinatietipLekker met een salade met paprika en tomaat.

Opperdepop: slimme cannelloni

Instructievideo - 02:19 min.