bewaar
Opperdepop: knapperige courgetterolletjes 2-4 jr
Opperdepop: knapperige courgetterolletjes 2-4 jr
bewaar

Opperdepop: knapperige courgetterolletjes 2-4 jr

Een gezond alternatief voor chips, en een absolute verjaardagstopper!

20 min. bereiden
20 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

15 porties

150 g

courgette

1

ui

3 el

traditionele olijfolie

100 g

zachte geitenkaas

5

diepvries filodeeg

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een gezond alternatief voor chips, en een absolute verjaardagstopper!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette in kleine blokjes (brunoise) en snipper de ui.

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgette toe en bak 3-4 min., tot de courgette zacht is. Verkruimel de geitenkaas erdoor en voeg peper en eventueel zout toe. Neem de pan van het vuur.

3

Leg de plakjes filodeeg op een werkblad en snijd ze over de breedte in drie repen van gelijke grootte. Dek het filodeeg waarmee je niet werkt af met een vochtige doek om uitdroging te voorkomen.

4

Bestrijk de randen van een reep deeg dun met wat olie. Schep op een smalle kant van een reep 1 el van het courgettemengsel. Vouw de zijkanten over de vulling en rol de reep deeg op. Plak de rand met een beetje olie dicht. Maak zo ook de rest van de rolletjes.

5

Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met een beetje olie. Bak de rolletjes in de oven in ca. 20 min. goudbruin en knapperig. Neem uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Opperdepop: knapperige courgetterolletjes

Instructievideo - 02:50 min.