bewaar
Cannelloni met wintergroenten
Cannelloni met wintergroenten
bewaar

Cannelloni met wintergroenten

Winterse ovenpasta met veel seizoensgroenten. Omdat je verse pasta gebruikt, hoeft het gerecht maar kort in de oven.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
232waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

knolselderij

250 g

winterpeen

1

ui

3 stengels

bleekselderij

2 el

traditionele olijfolie

20 g

verse Italiaanse kruiden

50 g

Parmigiano Reggiano

250 g

verse lasagnebladen

690 g

pastasaus tradizionale

1 bol

mozzarella

Dit heb je nodig

  • wok

  • ovenschaal (24 x 35 cm)

Winterse ovenpasta met veel seizoensgroenten. Omdat je verse pasta gebruikt, hoeft het gerecht maar kort in de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de knolselderij. Snijd de knolselderij en peen in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui en de rest van de groenten op middelhoog vuur 8 min.

2

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Snijd met de oregano- en salieblaadjes en de rozemarijnnaaldjes fijn en bak de kruiden mee. Zet het vuur uit en rasp de kaas boven de groenten. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Kook de lasagnebladen 4 min. en giet af.

3

Neem een lasagneblad en schep over de breedte een lepel groente. Rol op en leg in de ingevette ovenschaal. Maak zo alle rolletjes. Verdeel de rest van de vulling over de rolletjes. Schenk de tomatensaus erover. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de saus. Bak ca. 20 min. in de oven tot de mozzarella goudbruin kleurt.

tip

Cannelloni met wintergroenten

Instructievideo - 04:14 min.