bewaar
Lasagne met wintergroenten
Lasagne met wintergroenten
bewaar

Lasagne met wintergroenten

Met 385 gram groente per persoon: da's pas verantwoord.

30 min. bereiden
55 min. oventijd
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

gele biet

300 g

knolselderij

300 g

winterpeen

690 g

biologische passata di pomodoro

125 ml

verse slagroom

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

250 g

verse lasagnebladen

200 g

witte kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Met 385 gram groente per persoon: da's pas verantwoord.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de rauwe bieten en snijd met een scherp mes in flinterdunne plakjes Schil de knolselderij, halveer en snijd ook in flinterdunne plakjes. Snijd de peen in plakjes. Kook de groenten 5 min. in water met eventueel wat zout. Giet af en vang 100 ml kookvocht op.

2

Meng de passata met de slagroom, het opgevangen kookvocht en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen, 1⁄3 van de groenten en ¼ van de rest van de saus. Maak zo nog 2 lagen. Bedek de bovenste laag met de rest van de lasagnebladen, de rest van de saus en verkruimel de witte kaas erover. Bak de lasagne ca. 55 min. in het midden van de oven. Dek losjes af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

kookstaptipHeb je een keukenmachine? Dan kun je de bieten en knolselderij ook daarmee in dunne plakjes snijden.

Lasagne met wintergroenten

Instructievideo - 00:34 min.