bewaar
Pasta met tomatensaus en worstjes
Pasta met tomatensaus en worstjes
bewaar

Pasta met tomatensaus en worstjes

25 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

6 personen

450 g

runderchipolata

3 el

traditionele olijfolie

1

ui

2

aubergines

600 g

pastasaus tradizionale

500 g

schelpjespasta

2

mozzarella

15 g

verse basilicum

Aan de slag

1

Snijd de chipolata in stukjes van ca. 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak het vlees 2 min. Voeg de ui en de aubergine toe en bak op hoog vuur 3 min. mee. Voeg de pastasaus toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de saus 10 min. op laag vuur smoren.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3

Voeg de laatste 2 min. de mozzarella toe aan de saus en schep om. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Schep de saus erop. Snijd de blaadjes van het basilicum grof en verdeel ze over de borden.

4

Lekker met geraspte Pecorino (kaas).

tip

serveertipLekker met geraspte Pecorino (kaas).