bewaar
Volkoren spaghetti met kipgehaktballetjes in tomatensaus en courgette
Volkoren spaghetti met kipgehaktballetjes in tomatensaus en courgette
bewaar

Volkoren spaghetti met kipgehaktballetjes in tomatensaus en courgette

Spaghetti met kipgehaktballetjes in tomatensaus is altijd (ja, altijd) een goed idee.

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

300 g

kipgehakt naturel

250 g

ricotta

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

800 g

tomatenblokjes in blik

1 el

gedroogde oregano

300 g

volkoren spaghetti

2

courgettes

42½ g

rucola

Spaghetti met kipgehaktballetjes in tomatensaus is altijd (ja, altijd) een goed idee.

Aan de slag

1

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in plakjes. Meng het kipgehakt met het citroenrasp, 75 g ricotta (per 4 personen) en peper. Kneed goed en vorm er met vochtige handen 12 balletjes van.

2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 5 min. rondom goudbruin.

3

Voeg de tomatenblokjes en oregano toe. Breng aan de kook en laat 5 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf in lange plakken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de courgette 3 min. op middelhoog vuur.

5

Meng de spaghetti met de gehaktballetjes in tomatensaus. Verdeel de rest van de ricotta in stukken erover. Schep de courgette om met de rucola. Serveer met een citroenplakje bij de spaghetti.

variatietipVervang het kipgehakt door vegetarische rulstukjes. Dit product staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.