Volkoren spaghetti met courgette, kikkererwten en muntolie
Een rijkgevulde spaghetti past(a) toch in elk weekmenu? Haal de boodschappen maar in huis!
Ingrediënten
4 personen
2
courgettes
2 el
milde olijfolie
300 g
volkoren spaghetti
2
middelgrote uien
2 tenen
knoflook
400 g
kikkererwten in blik
1 tl
gemalen komijnzaad
½ portie
muntolie
Dit heb je nodig
grillpan
Aan de slag
Snijd de courgettes in plakken van ca. ½ cm. Besprenkel met de ¼ van de olie en peper. Verhit de grillpan en gril de courgette in delen 3-4 min. Keer halverwege.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, kikkererwten en komijnzaad in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.
Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de courgette, de rest van de olie en 2-3 el kookvocht (per 4 personen). Verdeel over borden, bestrooi met de kikkererwten en besprenkel met de muntolie. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Volkoren spaghetti met courgette, kikkererwten en muntolie
Een rijkgevulde spaghetti past(a) toch in elk weekmenu? Haal de boodschappen maar in huis!

hoofdgerecht
4 personen
525 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de courgettes in plakken van ca. ½ cm. Besprenkel met de ¼ van de olie en peper. Verhit de grillpan en gril de courgette in delen 3-4 min. Keer halverwege.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, kikkererwten en komijnzaad in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.
Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de courgette, de rest van de olie en 2-3 el kookvocht (per 4 personen). Verdeel over borden, bestrooi met de kikkererwten en besprenkel met de muntolie. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
bereidingstip:Zo maak je de <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198252>muntolie</a>.
bereidingstip:Maak de muntolie een dag van te voren.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 courgettes
2 el milde olijfolie
300 g volkoren spaghetti
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
400 g kikkererwten in blik
1 tl gemalen komijnzaad
½ portie muntolie
Dit heb je nodig
grillpan