bewaar
Aardappelpuree met gebakken spitskool, kikkererwten en tomaat
Aardappelpuree met gebakken spitskool, kikkererwten en tomaat
bewaar

Aardappelpuree met gebakken spitskool, kikkererwten en tomaat

Zin in aardappels, maar dan anders? Combineer zo'n zijdezachte puree dan eens met gebakken spitskool, kikkererwten en tomaat.

35 min. bereiden
20 min. oventijd
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappel

5 el

milde olijfolie

4

romatomaten

1 el

komijnzaad

20 g

verse selderij

400 g

kikkererwten in blik

500 g

spitskolen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

100 ml

water

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • bakpapier

Zin in aardappels, maar dan anders? Combineer zo'n zijdezachte puree dan eens met gebakken spitskool, kikkererwten en tomaat.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af, bewaar 150 ml kookvocht (per 4 personen). Schenk het kookvocht en de ⅖ van de olie bij de aardappelen en stamp tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Halveer ondertussen de tomaten in de breedte. Verdeel de helften met de snijkant naar boven over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅕ van de olie en bestrooi met de helft van het komijnzaad. Rooster de tomaten ca. 20 min. boven in de oven.

3

Snijd ondertussen de selderij fijn. Giet de kikkererwten af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de kool in de breedte in repen van ca. 1 cm. Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn.

4

Verhit de rest van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook ca. 1 min. Voeg de rest van het komijnzaad toe, bak ca. 30 sec. mee. Voeg de kikkererwten, spitskool en de helft van de fijngesneden selderij toe en schep goed om. Voeg het water toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof de groenten ca. 10 min. met de deksel op de pan. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de aardappelpuree over platte borden en schep de kool en kikkererwten erop. Verdeel de tomaten erover en bestrooi met de rest van de fijngesneden selderij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappelpuree met gebakken spitskool, kikkererwten en tomaat

Zin in aardappels, maar dan anders? Combineer zo'n zijdezachte puree dan eens met gebakken spitskool, kikkererwten en tomaat.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig