Chili con carne met kikkererwten
Chili con carne, de koning onder het comfort food.
Ingrediënten
8 personen
2
middelgrote uien
3 tenen
knoflook
4
rode puntpaprika's
4 el
milde olijfolie
2 tl
chilipoeder
1 tl
gemalen komijnzaad
900 g
rundergehakt
800 g
kikkererwten
800 g
kidneybonen
800 g
gepelde tomaten
3 el
cremaceto classico
40 g
verse koriander
Dit heb je nodig
braadpan
koekenpan
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen van 1 cm breed. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de chilipoeder en komijn toe en fruit 2 min. mee. Voeg de paprika toe en bak nog 10 min. op laag vuur.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan, hapjespan of wok en bak het gehakt in 10 min. bruin en rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de kikkererwten en kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Voeg het gehakt, de kikkererwten, bonen en tomaten toe aan het paprikamengsel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de chili 15 min. zonder deksel zachtjes koken.
Voeg de cremaceto toe. Hak de helft van koriander fijn en bestrooi de chili met de koriander. Bewaar de rest van de koriander voor dag 2.
Chili con carne met kikkererwten
Chili con carne, de koning onder het comfort food.

hoofdgerecht
8 personen
520 kcal
25 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen van 1 cm breed. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de chilipoeder en komijn toe en fruit 2 min. mee. Voeg de paprika toe en bak nog 10 min. op laag vuur.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan, hapjespan of wok en bak het gehakt in 10 min. bruin en rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de kikkererwten en kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Voeg het gehakt, de kikkererwten, bonen en tomaten toe aan het paprikamengsel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de chili 15 min. zonder deksel zachtjes koken.
Voeg de cremaceto toe. Hak de helft van koriander fijn en bestrooi de chili met de koriander. Bewaar de rest van de koriander voor dag 2.
serveertip:1x koken 2x eten! Serveer de chili dag 1 in wraps met geraspte kaas en bak ze bruin in de oven, lekker met salsa en zure room (de chili is dan niet meer glutenvrij). Serveer de chili dag 2 in een kom met tortillachips en guacamole.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
4 rode puntpaprika's
4 el milde olijfolie
2 tl chilipoeder
1 tl gemalen komijnzaad
900 g rundergehakt
800 g kikkererwten
800 g kidneybonen
800 g gepelde tomaten
3 el cremaceto classico
40 g verse koriander
Dit heb je nodig
braadpan
koekenpan