Chi­li con car­ne met kik­ker­erw­ten

Chili con carne, de koning onder het comfort food.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(9) waardeer
amerikaans hoofdgerecht Chili con carne, de koning onder het comfort food. 8 personen
5 9

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadpan
  • koekenpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen van 1 cm breed. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de chilipoeder en komijn toe en fruit 2 min. mee. Voeg de paprika toe en bak nog 10 min. op laag vuur.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan, hapjespan of wok en bak het gehakt in 10 min. bruin en rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Doe ondertussen de kikkererwten en kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Voeg het gehakt, de kikkererwten, bonen en tomaten toe aan het paprikamengsel. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de chili 15 min. zonder deksel zachtjes koken.
  4. Voeg de cremaceto toe. Hak de helft van koriander fijn en bestrooi de chili met de koriander. Bewaar de rest van de koriander voor dag 2.

serveertip:

1x koken 2x eten! Serveer de chili dag 1 in wraps met geraspte kaas en bak ze bruin in de oven, lekker met salsa en zure room (de chili is dan niet meer glutenvrij). Serveer de chili dag 2 in een kom met tortillachips en guacamole.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Chili con carne met kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li con car­ne met kik­ker­erw­ten

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 3 tenen knoflook

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn.

2
2
  • 4 rode puntpaprika's

Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen van 1 cm breed.

3
3
  • 3 el milde olijfolie
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de chilipoeder en komijn toe en fruit 2 min. mee.

4
4

Voeg de paprika toe en bak nog 10 min. op laag vuur.

5
5
  • 1 el milde olijfolie
  • 900 g rundergehakt

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan, hapjespan of wok en bak het gehakt in 10 min. bruin en rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 800 g kikkererwten
  • 800 g kidneybonen

Doe ondertussen de kikkererwten en kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

7
7
  • 800 g gepelde tomaten

Voeg het gehakt, de kikkererwten, bonen en tomaten toe aan het paprikamengsel.

8
8

Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat de chili 15 min. zonder deksel zachtjes koken.

9
9
  • 3 el cremaceto classico
  • 40 g verse koriander

Voeg de cremaceto toe. Hak de helft van koriander fijn en bestrooi de chili met de koriander. Bewaar de rest van de koriander voor dag 2.

serveertip:

1x koken 2x eten! Serveer de chili dag 1 in wraps met geraspte kaas en bak ze bruin in de oven, lekker met salsa en zure room (de chili is dan niet meer glutenvrij). Serveer de chili dag 2 in een kom met tortillachips en guacamole.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.