bewaar
Spaghetti-laagjesschotel met mascarpone
Spaghetti-laagjesschotel met mascarpone
bewaar

Spaghetti-laagjesschotel met mascarpone

Voor als je niet kunt kiezen tussen lasagne en spaghetti.

30 min. bereiden
20 min. wachten
101waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

spaghetti

2

aubergines

1

ui

5 el

traditionele olijfolie

250 g

rundergehakt

200 g

mascarpone

450 g

verse pastasaus tomaat-mascarpone

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Voor als je niet kunt kiezen tussen lasagne en spaghetti.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de aubergines schoon, snijd in dunne plakken en bestrooi met zout. Pel en snipper de ui. Verhit 3 el olie in een koekenpan. Bak de aubergineplakken in 3 gedeeltes ca. 3 min. en laat uitlekken.

2

Verhit in een koekenpan de rest van de olie en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Roer de mascarpone door het gehakt en breng op smaak met zout en peper.

3

Roer de tomatensaus door de spaghetti en schep de helft in een ingevette ovenschaal. Leg de helft van de aubergines erop en dek af met een laag spaghetti. Verdeel het gehakt erover en leg de rest van de aubergines erop. Dek weer af met een laag spaghetti. Zet de schotel afgedekt in de oven en laat in 20 min. gaar worden. Verwijder de laatste 10 min. het deksel om de spaghetti te laten kleuren.