Vissige spaghetti bolognese met tonijn

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 750 g diepvries Italiaanse roerbakgroente
- 400 g tomatenblokjes
- 70 g tomatenpuree (blikje)
- 320 g tonijnstukken in olijfolie (blkje à 160 g, uitgelekt)
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 300 g spaghetti
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Draai het vuur hoog, voeg de bevroren wokgroente toe en roerbak 6 min. Giet af. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de tonijn en de kruiden toe en laat op laag vuur 10 min. koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de spaghetti over diepe borden en schep de saus erover.
Tip:
Liever geen vis? De saus is zonder tonijn ook lekker. Bestrooi dan royaal met Parmezaanse kaas.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 305 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Vissige spaghetti bolognese met tonijn
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vissige spaghetti bolognese met tonijn
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 750 g diepvries Italiaanse roerbakgroente
Draai het vuur hoog, voeg de bevroren wokgroente toe en roerbak 6 min. Giet af.
- 400 g tomatenblokjes
- 70 g tomatenpuree
- 320 g tonijnstukken in olijfolie
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de tonijn en de kruiden toe en laat op laag vuur 10 min. koken. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
- 300 g spaghetti
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verdeel de spaghetti over diepe borden en schep de saus erover.