bewaar
Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat
Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat
bewaar

Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat

Deze mediterrane ovenschotel kan altijd: lekker snel en lekker anders, met gnocchi.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
167waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

traditionele olijfolie

500 g

gnocchi

400 g

champignonroerbakmix

400 g

tomatenblokjes

2 el

pesto arrabbiata

320 g

tonijnstukken in water

1

afbakciabattina

1 el

gedroogde Italiaanse kruiden

Deze mediterrane ovenschotel kan altijd: lekker snel en lekker anders, met gnocchi.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Verhit 2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een ruime pan en bak de champignonroerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, pesto en tonijn toe. Schep om, warm nog 2 min. door en draai het vuur uit.

3

Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en doe met de kruiden in de keukenmachine. Maal tot een fijn broodkruim, voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het tonijn-groentemengsel over de ovenschaal. Schep het broodkruim door de gnocchi en verdeel over het tonijn-groentemengsel. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

bewaartipJe kunt dit gerecht t/m het malen van het broodkruim een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietipEten er kinderen mee? Vervang de arrabbiata pesto door pesto rosso voor een mildere smaak.

Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat

Instructievideo - 01:50 min.