Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat
Deze mediterrane ovenschotel kan altijd: lekker snel en lekker anders, met gnocchi.

Advertentie
Ingrediënten
- 3 el traditionele olijfolie
- 500 g gnocchi
- 400 g champignonroerbakmix
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 2 el pesto arrabbiata
- 320 g tonijnstukken in water (uitgelekt)
- 1 afbakciabattina
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit 2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een ruime pan en bak de champignonroerbakmix 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, pesto en tonijn toe. Schep om, warm nog 2 min. door en draai het vuur uit.
- Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en doe met de kruiden in de keukenmachine. Maal tot een fijn broodkruim, voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel het tonijn-groentemengsel over de ovenschaal. Schep het broodkruim door de gnocchi en verdeel over het tonijn-groentemengsel. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
variatietip:
Eten er kinderen mee? Vervang de arrabbiata pesto door pesto rosso voor een mildere smaak.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht t/m het malen van het broodkruim een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 465 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 61 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 875 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovengnocchi met tonijn, champignons en tomaat

Verwarm de oven voor op 180 °C.

- 2 el traditionele olijfolie
- 500 g gnocchi
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gnocchi 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

- 1 el traditionele olijfolie
- 400 g champignonroerbakmix
Verhit de olie in een ruime pan en bak de champignonroerbakmix 4 min. op middelhoog vuur.

- 400 g tomatenblokjes
- 2 el pesto arrabbiata
- 320 g tonijnstukken in water
Voeg de tomatenblokjes, pesto en tonijn toe. Schep om, warm nog 2 min. door en draai het vuur uit.

- 1 afbakciabattina
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en doe met de kruiden in de keukenmachine. Maal tot een fijn broodkruim, voeg peper en eventueel zout toe.

Verdeel het tonijn-groentemengsel over de ovenschaal. Schep het broodkruim door de gnocchi en verdeel over het tonijn-groentemengsel.

Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Lekker!
variatietip:
Eten er kinderen mee? Vervang de arrabbiata pesto door pesto rosso voor een mildere smaak.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht t/m het malen van het broodkruim een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.