bewaar
Snelle spaghetti bolognese
Snelle spaghetti bolognese
bewaar

Snelle spaghetti bolognese

De klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan net even wat sneller.

20 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2

uien

2

dunne preien

300 g

winterpeen

4 stengels

bleekselderij

2 el

traditionele olijfolie

3 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

300 g

mager half-om-halfgehakt

½

Maggi kippenbouillontablet minder zout

300 g

spaghetti

800 g

tomatenblokjes

80 g

geraspte Goudse belegen 30+ kaas

De klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan net even wat sneller.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Was de prei en snijd in dunne ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, ui, prei, peen en selderij met de Italiaanse kruiden 3 min. Voeg het gehakt toe, verkruimel de halve bouillontablet erboven en bak 5 min.

2

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de tomatenblokjes toe aan het groente-gehaktmengsel en laat de saus 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper. Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de saus erover en bestrooi met de kaas.

tip

bewaartipMaak een dubbele hoeveelheid van de saus, laat de helft afkoelen en vries in voor later. Je kunt de saus maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

serveertipLekker met blaadjes vers basilicum.