Snelle spaghetti bolognese

De klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan net even wat sneller.

655 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Was de prei en snijd in dunne ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, ui, prei, peen en selderij met de Italiaanse kruiden 3 min. Voeg het gehakt toe, verkruimel de halve bouillontablet erboven en bak 5 min.

  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de tomatenblokjes toe aan het groente-gehaktmengsel en laat de saus 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper. Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de saus erover en bestrooi met de kaas.

  • bewaartipMaak een dubbele hoeveelheid van de saus, laat de helft afkoelen en vries in voor later. Je kunt de saus maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
  • serveertipLekker met blaadjes vers basilicum.

Snelle spaghetti bolognese

De klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan net even wat sneller.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig