Snel­le spa­ghet­ti bo­log­ne­se

De klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan net even wat sneller.

(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht De klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan net even wat sneller. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Was de prei en snijd in dunne ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, ui, prei, peen en selderij met de Italiaanse kruiden 3 min. Voeg het gehakt toe, verkruimel de halve bouillontablet erboven en bak 5 min.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg de tomatenblokjes toe aan het groente-gehaktmengsel en laat de saus 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper. Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de saus erover en bestrooi met de kaas.

serveertip:

Lekker met blaadjes vers basilicum.

bewaartip:

Maak een dubbele hoeveelheid van de saus, laat de helft afkoelen en vries in voor later. Je kunt de saus maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Snelle spaghetti bolognese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le spa­ghet­ti bo­log­ne­se

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 2 dunne preien
  • 300 g winterpeen

Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Was de prei en snijd in dunne ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes.

2
2
  • 4 stengels bleekselderij

Snijd de bleekselderij in boogjes.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, ui, prei, peen en selderij met de Italiaanse kruiden 3 min.

4
4
  • 300 g mager half-om-halfgehakt
  • ½ Maggi kippenbouillontablet minder zout

Voeg het gehakt toe, verkruimel de halve bouillontablet erboven en bak 5 min.

5
5
  • 300 g spaghetti

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

6
6
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe aan het groente-gehaktmengsel en laat de saus 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper.

7
7
  • 80 g geraspte Goudse belegen 30+ kaas

Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de saus erover en bestrooi met de kaas.

serveertip:

Lekker met blaadjes vers basilicum.

bewaartip:

Maak een dubbele hoeveelheid van de saus, laat de helft afkoelen en vries in voor later. Je kunt de saus maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.