bewaar
Gezonde spaghetti bolognese
Gezonde spaghetti bolognese
bewaar

Gezonde spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese doet het áltijd. Hij is lekker, makkelijk en snel (met 20 minuten op tafel). Kortom, het perfecte basisrecept. Tip: maak een dubbele portie saus en vries in voor later.

20 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2

uien

2

dunne preien

300 g

winterpeen

4 stengels

bleekselderij

2 el

(olijf)olie

3 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

300 g

mager half-om-halfgehakt

½

kippenbouillontablet minder zout

300 g

volkorenspaghetti

800 g

tomatenblokjes

80 g

geraspte belegen 30+ kaas

Spaghetti bolognese doet het áltijd. Hij is lekker, makkelijk en snel (met 20 minuten op tafel). Kortom, het perfecte basisrecept. Tip: maak een dubbele portie saus en vries in voor later.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Was de prei en snijd in dunne ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in de pan en bak de groenten, knoflook en Italiaanse kruiden 3 min. Voeg het gehakt toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Bak 5 min.

2

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg ondertussen de tomatenblokjes toe aan het gehakt en laat de saus 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper. Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Verdeel de saus over de borden en bestrooi met de kaas.

tip

serveertipLekker met blaadjes vers basilicum

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

bewaartipMaak een dubbele hoeveelheid van de saus en vries de helft in (laat eerst even afkoelen). Bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer.