bewaar
Groentetaart met tonijn
Groentetaart met tonijn
bewaar

Groentetaart met tonijn

Warm of koud, deze taart is altijd lekker en met het tomatenrood en courgettegroen ook nog eens een blikvanger.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
466waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes

diepvries bladerdeeg

320 g

tonijnstukken in olijfolie

2

uien

2 tenen

knoflook

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

1

courgette

4

tomaten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Warm of koud, deze taart is altijd lekker en met het tomatenrood en courgettegroen ook nog eens een blikvanger.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vervolgens met het deeg en prik met een vork in de deegbodem.

2

Laat de tonijn uitlekken en vang de tonijnolie op. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el tonijnolie in een koekenpan en fruit de uien 3 min. Voeg de tonijn, de helft van de knoflook en de helft van de Italiaanse kruiden toe en bak al omscheppend 2 min. Schep in de bakvorm. Snijd de courgette en tomaat in plakjes en verdeel over de bakvorm. Bestrijk de bovenkant met de rest van de tonijnolie en verdeel de rest van de knoflook en de rest van de Italiaanse kruiden erover.

3

Bak de taart onder in de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Serveer naar keuze warm of koud.

tip

bereidingstipStrooi voor het bakken nog 50 g pijnboompitten over de taart. De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.