bewaar
Hollandse groentetaart
Hollandse groentetaart
bewaar

Hollandse groentetaart

Hollands welvaren, met stevige groenten, knapperige walnoten en geitenkaas.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
295waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

400 g

Hollandse wokgroente

400 g

ui

30 g

ongezouten roomboter

2 el

tarwebloem

200 ml

halfvolle melk

50 g

ongebrande walnoten

250 g

zachte geitenkaas 55+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Hollands welvaren, met stevige groenten, knapperige walnoten en geitenkaas.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ontdooien. Bekleed de bodem van de taartvorm of ovenschaal met bakpapier. Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Prik de bodem met een vork hier en daar in.

2

Kook de wokgroente in kokend water 5 min. en laat uitlekken. Snijd de ui in halve ringen. Verhit de boter in een steelpan met dikke bodem en fruit de uien goudbruin. Voeg de bloem toe en roerbak 1 min. Verwarm de melk in een steelpannetje en voeg beetje bij beetje toe en roer glad. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng de groenten met ⅘ van de walnoten en de uiensaus en schep het in de deegvorm. Verkruimel de geitenkaas erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Verdeel na 20 min. de rest van de walnoten over de groentetaart en bak verder. Snijd de taart warm in punten en serveer.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.