Gestoomde spruitjes met peer
Vier ingrediënten die samen een verrassend goed stel vormen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Keukenspullen
- stoommandje
Advertentie
Bereiden
- Maak de spruitjes schoon. Hak de walnoten grof en bak ze 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Breng zoveel water aan de kook in een pan dat de stoommand het water niet raakt. Doe de spruitjes in de stoommand en stoom ze in 15 min. beetgaar.
- Schil ondertussen de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten vervolgens in kleine stukjes. Meng de spruitjes met de peer en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi met de walnoten en met peper naar smaak. Bon appétit!

Gestoomde spruitjes met peer
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 320 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 160 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Gestoomde spruitjes met peer
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gestoomde spruitjes met peer

- 600 g spruitjes
- 60 g ongebrande walnoten
Maak de spruitjes schoon. Hak de walnoten grof en rooster ze 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen.

Breng zoveel water aan de kook in een pan dat de stoommand het water niet raakt. Doe de spruitjes in de stoommand en stoom ze in 15 min. beetgaar.

- 2 handperen
Schil ondertussen de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten vervolgens in kleine stukjes.

- 150 g zachte geitenkaas 55+
Meng de spruitjes met de peer en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi met de walnoten en breng op smaak met peper. Bon appétit!