Groen­te­taart met gei­ten­kaas

Dagje zonder vlees? Ja! Dagje slank? Zeker. Lekker? Absoluut!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(227) waardeer
frans hoofdgerecht Dagje zonder vlees? Ja! Dagje slank? Zeker. Lekker? Absoluut! 4 personen
3 227

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 25 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes deeg ontdooien.
  2. Snipper de ui. Doe de olie in een braadpan en smoor de ui zachtjes 2 min. Voeg de tomatenblokjes, de groentemix en kruiden toe, laat de saus 10 min. op laag vuur indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet de vorm in. Druk de deegplakjes in de vorm. Verdeel de saus en daarna de olijven erover. Verkruimel de geitenkaas. Strooi de geitenkaas over de taart. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en bruin.

bereidingstip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bak de taart helemaal af en warm hem op de dag zelf ca. 15 min. in de voorverwarmde oven op 160 °C.

combinatietip:

Makkelijk: serveer de taart met een kant-en-klare salade.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.140 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 08-09

Groentetaart met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­taart met gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Laat de plakjes deeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3
  • 1 ui

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 1 el traditionele olijfolie

Doe de olie in een braadpan en smoor de ui zachtjes 2 min.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 450 g diepvries groentemix

Voeg de tomatenblokjes, de groentemix en kruiden toe, laat de saus 10 min. op laag vuur indikken. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Vet de vorm in. Druk de deegplakjes in de vorm.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

7
7
  • 450 g diepvries groentemix
  • 20 g zwarte olijven zonder pit

Verdeel de saus en daarna de olijven erover.

8
8
  • 250 g zachte geitenkaas

Verkruimel de geitenkaas. Strooi de geitenkaas over de taart.

9
9

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en bruin.

bereidingstip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bak de taart helemaal af en warm hem op de dag zelf ca. 15 min. in de voorverwarmde oven op 160 °C.

combinatietip:

Makkelijk: serveer de taart met een kant-en-klare salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.