bewaar
Plaattaart met courgettelinten en geitenkaas
Plaattaart met courgettelinten en geitenkaas
bewaar

Plaattaart met courgettelinten en geitenkaas

Deze zachte smaak van courgette doet het héél goed in combinatie met de geitenkaas op deze plaattaart.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
239waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

plakjes geitenkaas naturel

100 ml

verse slagroom

2

middelgrote eieren

2

courgette

2 el

traditionele olijfolie

6 plakjes

diepvries deeg voor hartige taart

6 takjes

verse tijm

16

Kalamata-olijven

Dit heb je nodig

  • rechthoekige bakplaat (30x35 cm)

  • bakpapier

Deze zachte smaak van courgette doet het héél goed in combinatie met de geitenkaas op deze plaattaart.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Roer de helft in een kom los met de slagroom. Klop de eieren en peper en eventueel zout erdoor.

2

Schaaf de de courgettes met een kaasschaaf in lange plakken. Halveer brede plakken in de lengte. Doe alle plakken in een kom en schep voorzichtig om met de olie.

3

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes taartdeeg tegen elkaar aan op de bakplaat en druk de naden goed aan. Bestrijk het deeg met het geitenkaasmengsel en leg de courgettelinten er losjes op. Bestrooi met de rest van de geitenkaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olijven over de courgette. Bestrooi met peper.

4

Bak de plaattaart in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.