Plaat­taart met cour­get­te­lin­ten en gei­ten­kaas

Deze zachte smaak van courgette doet het héél goed in combinatie met de geitenkaas op deze plaattaart.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 675 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(218) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Deze zachte smaak van courgette doet het héél goed in combinatie met de geitenkaas op deze plaattaart. 4 personen
3 218

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rechthoekige bakplaat (30x35 cm)
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Roer de helft in een kom los met de slagroom. Klop de eieren en peper en eventueel zout erdoor.
  2. Schaaf de de courgettes met een kaasschaaf in lange plakken. Halveer brede plakken in de lengte. Doe alle plakken in een kom en schep voorzichtig om met de olie.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes taartdeeg tegen elkaar aan op de bakplaat en druk de naden goed aan. Bestrijk het deeg met het geitenkaasmengsel en leg de courgettelinten er losjes op. Bestrooi met de rest van de geitenkaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olijven over de courgette. Bestrooi met peper.
  4. Bak de plaattaart in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Plaattaart met courgettelinten en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met cour­get­te­lin­ten en gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 200 g plakjes geitenkaas naturel
  • 100 ml verse slagroom
  • 2 middelgrote eieren

Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Roer de helft in een kom los met de slagroom. Klop de eieren en peper en eventueel zout erdoor.

3
3
  • 2 courgette

Schaaf de de courgettes met een kaasschaaf in lange plakken. Halveer brede plakken in de lengte.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie

Doe alle plakken in een kom en schep voorzichtig om met de olie.

5
5
  • 6 plakjes diepvries deeg voor hartige taart

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes taartdeeg tegen elkaar aan op de bakplaat en druk de naden goed aan.

6
6

Bestrijk het deeg met het geitenkaasmengsel en leg de courgettelinten er losjes op.

7
7
  • 6 takjes verse tijm
  • 16 Kalamata-olijven

Bestrooi met de rest van de geitenkaas. Ris de blaadjes van de takjes tijm en verdeel met de olijven over de courgette. Bestrooi met peper.

8
8

Bak de plaattaart in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.