bewaar
Gevulde courgettes met tonijn
Gevulde courgettes met tonijn
bewaar

Gevulde courgettes met tonijn

De oven doet wonderen… dat bewijst dit gerecht maar weer eens!

20 min. bereiden
40 min. oventijd
436waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgette

320 g

tonijnstukken in olijfolie

1

rode paprika

1 teen

knoflook

1

ui

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

100 g

salade kaasblokjes

300 g

risottorijst

Dit heb je nodig

  • rechthoekige ovenschaal/lasagneschaal

De oven doet wonderen… dat bewijst dit gerecht maar weer eens!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte en schraap met een lepel de kern met zaden er uit. Leg de courgettehelften naast elkaar in de ovenschaal. Giet de tonijn af, vang de olie op, en verdeel de vis in kleine stukjes. Snijd de paprika en knoflook fijn en snipper de ui. Meng in een kom samen met de Italiaanse kruiden, tonijn en de kaasblokjes en wat tonijnolie.

2

Vul courgettehelften hiermee, druk de vulling stevig aan en schep de rest er los op. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif de schaal ca. 40 min. in de oven. Verwijder na 20 min. het aluminiumfolie. Bereid de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep er op het laatst een beetje tonijnolie over en breng op smaak met peper en zout. Serveer de risotto bij de gevulde courgettes met tonijn.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.