Pen­ne in to­ma­ten­saus met to­nijn & boe­ren­kool

Boerenkool met pasta? Jazeker! De romige tomatensaus en tonijn zijn een heerlijke combinatie.

(1) waardeer
hollands hoofdgerecht Boerenkool met pasta? Jazeker! De romige tomatensaus en tonijn zijn een heerlijke combinatie. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Laat de blikjes tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op (per 4 personen). Halveer de cherrytomaten. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de tonijnolie in de hapjespan en bak de ui, knoflook en tomatenpuree 3 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg de crème fraîche, het water en cherrytomaten toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 3 min. koken.
  4. Verhit ondertussen de olie in de grote koekenpan en bak de boerenkool met de chilivlokken en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
  5. Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op en meng de pasta door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de boerenkool erdoor, schep in diepe borden en verdeel de tonijn erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 5 2020

Penne in tomatensaus met tonijn & boerenkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne in to­ma­ten­saus met to­nijn & boe­ren­kool

1
1
  • 2 biologische uien
  • 2 tenen knoflook
  • 290 g tonijnstukken in olijfolie MSC in blik

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Laat de blikjes tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op (per 4 personen).

2
2
  • 400 g cherrytomaten
  • 300 g penne

Halveer de cherrytomaten. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 70 g tomatenpuree in blik

Verhit ondertussen de tonijnolie in de hapjespan en bak de ui, knoflook en tomatenpuree 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 125 ml crème fraîche light
  • 300 ml heet water

Voeg de crème fraîche, het water en cherrytomaten toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 3 min. koken.

5
5
  • 2 el milde olijfolie
  • ½ tl chilivlokken

Verhit ondertussen de olie in de grote koekenpan en bak de boerenkool met de chilivlokken en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

6
6

Giet de pasta af, vang een kopje kookvocht op en meng de pasta door de saus.

7
7

Voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 300 g gesneden boerenkool

Schep de boerenkool erdoor, schep in diepe borden en verdeel de tonijn erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.