Pestospaghetti met tonijn en courgette
Tonijn, pesto en crème fraîche vormen samen een romige, kruidige saus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 middelgrote uien
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 courgettes
- 15 g verse peterselie
- 320 g tonijnstukken in water
- 300 g spaghetti
- 135 g AH Biologisch rode pesto
- 125 g crème fraîche light
Advertentie
Bereiden
- Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn en laat de tonijn uitlekken.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Voeg de courgette toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur mee. Meng de pesto, crème fraîche, ⅔ van de tonijn en ⅔ van de peterselie erdoor en verwarm 3 min. mee.
- Giet de pasta af en meng door de groentesaus. Verdeel de pasta met de rest van de tonijn over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
combinatietip:
Lekker met komkommersalade.

Spaghetti koken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 665 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 82 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 510 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Pestospaghetti met tonijn en courgette
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pestospaghetti met tonijn en courgette
- 2 middelgrote uien
- 2 el traditionele olijfolie
Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.
- 2 courgettes
Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm.
- 15 g verse peterselie
- 320 g tonijnstukken in water
Snijd de peterselie fijn en laat de tonijn uitlekken.
- 300 g spaghetti
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Voeg de courgette toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur mee.
- 135 g AH Biologisch rode pesto
- 125 g crème fraîche light
Meng de pesto, crème fraîche, ⅔ van de tonijn en ⅔ van de peterselie erdoor en verwarm 3 min. mee.
Giet de pasta af en meng door de groentesaus.
Verdeel de pasta met de rest van de tonijn over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
combinatietip:
Lekker met komkommersalade.