Pes­to­spa­ghet­ti met to­nijn en cour­get­te

Tonijn, pesto en crème fraîche vormen samen een romige, kruidige saus.

(906) waardeer
italiaans hoofdgerecht Tonijn, pesto en crème fraîche vormen samen een romige, kruidige saus. 4 personen
4 906

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn en laat de tonijn uitlekken.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Voeg de courgette toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur mee. Meng de pesto, crème fraîche, ⅔ van de tonijn en ⅔ van de peterselie erdoor en verwarm 3 min. mee.
  4. Giet de pasta af en meng door de groentesaus. Verdeel de pasta met de rest van de tonijn over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

combinatietip:

Lekker met komkommersalade.

video

Spa­ghet­ti ko­ken

instructievideo - 01:46 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 510 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020 , Receptkaart 2006 week 24-25

Pestospaghetti met tonijn en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pes­to­spa­ghet­ti met to­nijn en cour­get­te

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 2 el traditionele olijfolie

Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur.

2
2
  • 2 courgettes

Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm.

3
3
  • 15 g verse peterselie
  • 320 g tonijnstukken in water

Snijd de peterselie fijn en laat de tonijn uitlekken.

4
4
  • 300 g spaghetti

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5

Voeg de courgette toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur mee.

6
6
  • 135 g AH Biologisch rode pesto
  • 125 g crème fraîche light

Meng de pesto, crème fraîche, ⅔ van de tonijn en ⅔ van de peterselie erdoor en verwarm 3 min. mee.

7
7

Giet de pasta af en meng door de groentesaus.

8
8

Verdeel de pasta met de rest van de tonijn over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

combinatietip:

Lekker met komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.