Pestospaghetti met tonijn en courgette
Tonijn, pesto en crème fraîche vormen samen een romige, kruidige saus.
665 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2
2 el
2
15 g
320 g
300 g
135 g
125 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2006 week 24-25 - 2006 week 24-25
februari 2020 - februari 2020
Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn en laat de tonijn uitlekken.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Voeg de courgette toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur mee. Meng de pesto, crème fraîche, ⅔ van de tonijn en ⅔ van de peterselie erdoor en verwarm 3 min. mee.
Giet de pasta af en meng door de groentesaus. Verdeel de pasta met de rest van de tonijn over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
- combinatietipLekker met komkommersalade.
Spaghetti koken
Instructievideo - 01:46 min.
Pestospaghetti met tonijn en courgette
Tonijn, pesto en crème fraîche vormen samen een romige, kruidige saus.

hoofdgerecht
4 personen
665 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn en laat de tonijn uitlekken.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Voeg de courgette toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur mee. Meng de pesto, crème fraîche, ⅔ van de tonijn en ⅔ van de peterselie erdoor en verwarm 3 min. mee.
Giet de pasta af en meng door de groentesaus. Verdeel de pasta met de rest van de tonijn over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
combinatietip:Lekker met komkommersalade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
2 el traditionele olijfolie
2 courgettes
15 g verse peterselie
320 g tonijnstukken in water
300 g spaghetti
135 g AH Biologisch rode pesto
125 g crème fraîche light




