bewaar
Pestospaghetti met tonijn en courgette
Pestospaghetti met tonijn en courgette
bewaar

Pestospaghetti met tonijn en courgette

Tonijn, pesto en crème fraîche vormen samen een romige, kruidige saus.

20 min. bereiden
920waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

2 el

traditionele olijfolie

2

courgettes

15 g

verse peterselie

320 g

tonijnstukken in water

300 g

spaghetti

135 g

AH Biologisch rode pesto

125 g

crème fraîche light

Tonijn, pesto en crème fraîche vormen samen een romige, kruidige saus.

Aan de slag

1

Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm. Snijd de peterselie fijn en laat de tonijn uitlekken.

2

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3

Voeg de courgette toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur mee. Meng de pesto, crème fraîche, ⅔ van de tonijn en ⅔ van de peterselie erdoor en verwarm 3 min. mee.

4

Giet de pasta af en meng door de groentesaus. Verdeel de pasta met de rest van de tonijn over diepe borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

tip

combinatietipLekker met komkommersalade.

Spaghetti koken

Instructievideo - 01:46 min.