bewaar
Pasta pesto uit de oven met tonijn & courgette
Pasta pesto uit de oven met tonijn & courgette
bewaar

Pasta pesto uit de oven met tonijn & courgette

Ovenheerlijk! Deze ovenpasta geef je extra veel smaak met de romige pestosaus van crème fraîche, pesto en citroenrasp.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

farfalle

2

biologische uien

2 tenen

knoflook

2

courgettes

2 el

milde olijfolie

1

biologische citroen

200 g

crème fraîche

90 g

pesto alla Genovese

320 g

tonijnmoot in olijfolie

Dit heb je nodig

  • rasp

  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Ovenheerlijk! Deze ovenpasta geef je extra veel smaak met de romige pestosaus van crème fraîche, pesto en citroenrasp.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de pasta in 10 min. beetgaar.

2

Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes van een ½ cm. Verhit de olie in de hapjespan en bak de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee.

3

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en snijd deze in parten.

4

Giet de pasta af. Meng de crème fraîche met de pesto en het citroenrasp en meng met de pasta en groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de ovenschaal. Laat de blikjes tonijn uitlekken en schep voorzichtig door de pasta. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege om. Serveer met de citroenpartjes.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.