bewaar
Pasta met spinazie, zalm en ei
Pasta met spinazie, zalm en ei
bewaar

Pasta met spinazie, zalm en ei

Kook zoals de Italianen het doen: terwijl de pasta kookt draai jij de saus in elkaar.

20 min. bereiden
432waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries bladspinazie à la crème

1 teen

knoflook

30 g

verse peterselie

250 g

verse tagliatelle

200 g

gerookte zalmsnippers

4

scharreleieren

Dit heb je nodig

  • ovenvaste schaaltjes

Kook zoals de Italianen het doen: terwijl de pasta kookt draai jij de saus in elkaar.

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 250 °C. Verwarm ondertussen de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing en snipper de knoflook.

2

Maak de peterselie schoon en hak fijn. Voeg de knoflook, helft peterselie en peper toe aan de spinazie. Kook tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing. Leg de tagliatelle opgedraaid als nestjes in 4 ovenvaste schaaltjes. Verdeel de spinazie en zalmsnippers erover. Breek 1 ei boven elk schaaltje en bestrooi met peper en zout.

3

Zet de schaaltjes in het midden van de oven, ei in ca. 5 min gaar laten worden. Zet elk schaaltje op een bord en bestrooi met de rest van de peterselie.