Pas­ta met zalm en spi­na­zie

Wat een goede combinatie. Zalm, romige spinazie en champignons.

(227) waardeer
italiaans hoofdgerecht Wat een goede combinatie. Zalm, romige spinazie en champignons. 4 personen
2 227

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en snijd de champignons in plakjes.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en roerbak 8 min. mee tot het vocht is verdampt. Voeg de bevroren spinazie toe en verwarm al roerend tot alles is ontdooid.
  3. Snijd de zalm in blokjes van 2 cm. Doe de zalm bij het spinaziemengsel en verwarm 3 min. tot de zalm net gaar is. Schep tussendoor voorzichtig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pasta om met de roomkaas, spinazie en zalm. Verdeel over borden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 61 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
februari 2020

Pasta met zalm en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met zalm en spi­na­zie

1
1
  • 300 schelpjespasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 250 g champignons

Snipper de uien en snijd de champignons in plakjes.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit ondertussen de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur.

4
4

Voeg de champignons toe en roerbak 8 min. mee tot het vocht is verdampt.

5
5
  • 450 g diepvries bladspinazie à la crème

Voeg de bevroren spinazie toe en verwarm al roerend tot alles is ontdooid.

6
6
  • 300 g verse zalmfilet

Snijd de zalm in blokjes van 2 cm. Doe de zalm bij het spinaziemengsel en verwarm 3 min. tot de zalm net gaar is.

7
7

Schep tussendoor voorzichtig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 125 g zuivelspread bieslook light

Schep de pasta om met de roomkaas, spinazie en zalm. Verdeel over borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.