Ro­mi­ge pas­ta met cour­get­te

Voor deze romige pasta heb je maar 5 ingrediënten nodig. Ideaal!

(1) waardeer
italiaans hoofdgerecht Voor deze romige pasta heb je maar 5 ingrediënten nodig. Ideaal! 2 personen
1 1

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette met een scherp mes in de lengte in 8 dunne plakken en schep om met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de courgette 3 min., tot er mooie grillstrepen ontstaan. Leg op een bord en houd eventueel warm onder aluminiumfolie. Kook ondertussen de tagliatelle in 4 min. beetgaar. Giet af maar vang 150 ml kookvocht op (per 2 personen).
  2. Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer het sinaasappelrasp en -sap los met de mascarpone en de helft van de Parmezaanse kaas. Meng de mascarponesaus met het kookvocht door de pasta.
  3. Verdeel de pasta de vier borden. Leg de gegrilde courgette erop en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 910 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 81 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
oktober 2020

Romige pasta met courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge pas­ta met cour­get­te

1
1
  • 1 courgette
  • 2 el milde olijfolie

Snijd de courgette met een scherp mes in de lengte in 8 dunne plakken en schep om met de olijfolie.

2
2

Verhit de grillpan en gril de courgette 3 min., tot er mooie grillstrepen ontstaan. Leg op een bord en houd eventueel warm onder aluminiumfolie.

3
3
  • 250 g verse tagliatelle all'uovo

Kook ondertussen de tagliatelle in 4 min. beetgaar. Giet af maar vang 150 ml kookvocht op.

4
4
  • 1 sinaasappel
  • 50 g Parmigiano Reggiano

Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Rasp de Parmezaanse kaas.

5
5
  • 125 g mascarpone

Roer het sinaasappelrasp en -sap los met de mascarpone en de helft van de Parmezaanse kaas.

6
6

Meng de mascarponesaus met het kookvocht door de pasta.

7
7

Verdeel de pasta de vier borden. Leg de gegrilde courgette erop en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.