bewaar
Romige pasta met courgette
Romige pasta met courgette
bewaar

Romige pasta met courgette

Voor deze romige pasta heb je maar 5 ingrediënten nodig. Ideaal!

25 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

courgette

2 el

milde olijfolie

250 g

verse tagliatelle all'uovo

1

sinaasappel

50 g

Parmigiano Reggiano

125 g

mascarpone

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • grillpan

Voor deze romige pasta heb je maar 5 ingrediënten nodig. Ideaal!

Aan de slag

1

Snijd de courgette met een scherp mes in de lengte in 8 dunne plakken en schep om met de olijfolie. Verhit de grillpan en gril de courgette 3 min., tot er mooie grillstrepen ontstaan. Leg op een bord en houd eventueel warm onder aluminiumfolie. Kook ondertussen de tagliatelle in 4 min. beetgaar. Giet af maar vang 150 ml kookvocht op (per 2 personen).

2

Boen ondertussen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Rasp de Parmezaanse kaas. Roer het sinaasappelrasp en -sap los met de mascarpone en de helft van de Parmezaanse kaas. Meng de mascarponesaus met het kookvocht door de pasta.

3

Verdeel de pasta de vier borden. Leg de gegrilde courgette erop en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.