Tagliatelle met courgette en citroen

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g groene en witte tagliatelle
- 350 g broccoli
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 5 runderchipolataworstjes (schaal)
- 1 courgette
- 1 citroen
- 125 ml verse slagroom
- 100 g Parmigiano Reggiano
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli 5 min. Giet af en laat uitlekken.
- Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het vlees met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Schaaf de courgette met een kaasschaaf in lange linten, voeg toe aan het vlees en bak 4 min. mee.
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, 4 el sap, de slagroom en broccoli toe. Warm 2 min. mee. Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel over borden. Rasp de kaas en verdeel over de pasta.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 855 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 62 g
-
vet 50 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Tagliatelle met courgette en citroen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tagliatelle met courgette en citroen
- 300 g groene en witte tagliatelle
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 350 g broccoli
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de broccoli 5 min. Giet af en laat uitlekken.
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 5 runderchipolataworstjes
Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het vlees met de knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
- 1 courgette
Schaaf de courgette met een kaasschaaf in lange linten, voeg toe aan het vlees en bak 4 min. mee.
- 1 citroen
- 125 ml verse slagroom
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, 4 el citroensap, de slagroom en broccoli toe.
- 100 g Parmigiano Reggiano
Warm 2 min. mee. Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel over borden. Rasp de kaas en verdeel over de pasta.