bewaar
Tagliatelle met verse tomaat en pestosaus
Tagliatelle met verse tomaat en pestosaus
bewaar

Tagliatelle met verse tomaat en pestosaus

Pasta pesto is nóg lekkerder als je de pesto zelf maakt. Heb je maar een paar minuutjes voor nodig!

20 min. bereiden
10 min. wachten
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

groene en witte tagliatelle

600 g

Tasty Tom trostomaat

2 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

65 g

pijnboompitten

50 g

Parmigiano Reggiano

75 ml

kruidenpasta basilicum in tube

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

  • staafmixer of keukenmachine

Pasta pesto is nóg lekkerder als je de pesto zelf maakt. Heb je maar een paar minuutjes voor nodig!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de tomaten aan de trosjes en knip in 4 porties. Was de tomaten en leg met trosjes eraan in de ovenschaal. Pel de knoflook. Pers boven de helft van de olie 1 teen knoflook uit. Sprenkel de knoflookolie over de tomaat.

2

Bak de tomaten in het midden van de oven in 10 min. gaar. Maal in de keukenmachine of met staafmixer de pijnboompitten met 1 teentje knoflook fijn. Meng de gemalen pijnboompitten met kaas, basilicum (uit tube), de rest van de olie en peper tot pesto. Giet de tagliatelle af en meng met de pesto. Verdeel de tagliatelle over diepe borden en leg de tomaten aan trosjes erop.