bewaar
Pasta carbonara met room
Pasta carbonara met room
bewaar

Pasta carbonara met room

In een echte carbonara gaat geen slagroom. Lekker is het wel. Als de Italianen het maar niet horen…

15 min. bereiden
764waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

Pecorino Romano

50 g

Parmigiano Reggiano

2

middelgrote eieren

250 ml

verse slagroom

300 g

tagliatelle all'uovo

2 el

traditionele olijfolie

250 g

gerookte spekblokjes

In een echte carbonara gaat geen slagroom. Lekker is het wel. Als de Italianen het maar niet horen…

Aan de slag

1

Rasp de Pecorino en de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los met de slagroom. Voeg 1 el Pecorino Romano, 1 el Parmezaanse kaas (per 4 personen) en wat peper toe. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet af, maar vang het kookvocht op.

2

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de spekblokjes met nog wat peper op middelhoog uur in 8 min. bruin. Voeg een soepopscheplepel kookvocht van de tagliatelle toe. Schep de tagliatelle bij het spek in de pan en roer snel op hoog vuur om. Schenk het ei-slagroom mengsel en nog een soepopscheplepel kookvocht bij de tagliatelle. Schep nog 2 min. snel om op hoog vuur. Verdeel over de borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas en de Pecorino erover. Serveer direct.

combinatietipLekker met broccoli met citroen en knoflook (zie recept elders op ah.nl/allerhande).