bewaar
Farfalle met gerookte-zalmsaus en broccoli
Farfalle met gerookte-zalmsaus en broccoli
bewaar

Farfalle met gerookte-zalmsaus en broccoli

Zalmliefhebbers opgelet: dit is weer zo'n toppertje.

20 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

broccoli

400 g

farfalle

2

rode uien

5 el

traditionele olijfolie

200 ml

crème fraîche

400 g

gerookte zalmsnippers

150 g

rucola

½ el

citroensap

Zalmliefhebbers opgelet: dit is weer zo'n toppertje.

Aan de slag

1

Breng in een pastaan ruim water met zout aan de kook. Kook de broccoli 2 min. in het water. Schep met een schuimspaan in het vergiet en spoel af onder koud water om het garingsproces te stoppen. Kook pasta in dezelfde pan 10-12 min. beetgaar.

2

Snipper de ui. Bak zachtjes in een hapjespan de ui in de olie voor 2 min. Roer de crème fraîche en het water erdoor. Voeg de zalmsnippers en broccoliroosjes toe en verwarm nog 5 min. zachtjes. Breng top smaak met peper en eventueel zout.

3

Schep in een schaal de rucola, olie, citroensap en een mespunt zout om. Giet de pasta af. Roer de rest van de olie, zout en peper erdoor. Verdeel de pasta over de warme borden, schep de saus erop en serveer met rucola.