bewaar
Farfalle met pesto, broccoli en gerookte kipreepjes
Farfalle met pesto, broccoli en gerookte kipreepjes
bewaar

Farfalle met pesto, broccoli en gerookte kipreepjes

Bewaar wat kookwater van de pasta en voeg dat toe aan de saus. Dan blijft hij beter aan de pasta hangen.

25 min. bereiden
572waarderingen

Ingrediënten

4 personen

65 g

pijnboompitten

300 g

farfalle

800 g

broccoli

200 g

zuivelspread naturel

150 ml

kraanwater

90 g

koelverse pestospread

200 g

gerookte kipreepjes

Bewaar wat kookwater van de pasta en voeg dat toe aan de saus. Dan blijft hij beter aan de pasta hangen.

Aan de slag

1

Breng een pan ruim water aan de kook. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Voeg als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook de pasta in 10 min. beetgaar.

3

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk met een dunschiller en snijd in stukjes. Voeg de laatste 5 min. de broccoli toe aan de pasta.

4

Verwarm ondertussen de zuivelspread met het water in de hapjespan. Roer de pestospread erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta en broccoli af. Voeg de pasta en broccoli samen met de kipreepjes toe aan de zuivel-pestospread en meng door elkaar. Verwarm het geheel nog 1 min.

5

Verdeel de pasta over diepe borden en bestrooi met de pijnboompitten.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.