bewaar
Broodschotel met zuurkool
Broodschotel met zuurkool
bewaar

Broodschotel met zuurkool

20 min. bereiden
30 min. wachten
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 grote

ui

4 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

milde paprikapoeder

500 g

zuurkool

½

bruinbrood

2

eieren

125 ml

zure room

250 g

schouderham

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In braadpan ui in 2 el olie 5 min. fruiten. Paprikapoeder en zuurkool erdoor scheppen en geheel 5 min. zachtjes verwarmen. Helft van sneetjes brood schuin doormidden snijden en dicht tegen elkaar langs rand van ovenschaal zetten. Bodem bedekken met rest van sneetjes brood, dicht tegen elkaar aan. In kom eieren loskloppen met zure room en zout en peper naar smaak. Zuurkoolmengsel erdoor scheppen. Zuurkool in ovenschaal scheppen, bovenkant gladstrijken en schouderham erover verdelen. Broodrand bestrijken met rest van olie. Broodschotel in midden van oven schuiven en in ca. 30 min. goudbruin en gaar bakken.

algemeenprijs per persoon 1.30 (in januari/februari 2005)