bewaar
Zuurkool op gepofte aardappel
Zuurkool op gepofte aardappel
bewaar

Zuurkool op gepofte aardappel

40 min. bereiden
45 min. wachten
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 zeer grote

pofaardappels in de schil

2 eetlepels

olijfolie

grof zeezout

1 zak

zuurkool naturel

200 g

salami

1

ui

125 ml

zure room

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Aardappels wassen, droogdeppen en rondom inwrijven met olie. Aardappels op bakplaat leggen en wat zeezout erover strooien. Bakplaat in oven schuiven en aardappels in 40-50 min. gaarpoffen. Zuurkool in zeef laten uitlekken. Plakken salami in brede repen snijden. In hapjespan salamirepen op matig vuur knapperig bakken. Salami op bord scheppen. In bakvet ui fruiten. Zuurkool erdoor scheppen en in 25-30 min. zachtjes gaar laten worden. Af en toe omscheppen. Pofaardappels op vier borden leggen en aan bovenkant diep insnijden. Aardappels openduwen en zuurkool erin scheppen. Flinke lepel zure room erop scheppen en salamirepen erover verdelen.

tip

algemeenNeem van kleine aardappels twee of drie aardappels per persoon en reken op een oventijd van 30-40 minuten.