bewaar
Gepofte aardappel met salsa en salade
Gepofte aardappel met salsa en salade
bewaar

Gepofte aardappel met salsa en salade

30 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

trostomaten

1

rode ui

1 el

rode-wijnazijn

2 el

fijngehakte peterselie

2 x 2

pofaardappels in de schil

2

courgettes

2 el

olijfolie

1

kropsla

1

citroen

50 g

oude kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng ze tot een salsa met de rode ui, wijnazijn, peterselie en peper en zout. Laat dit minstens 10 minuten staan. Bereid de pofaardappels volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de courgettes doormidden en vervolgens in de lengte in 5 tot 6 plakken. Bestrijk ze dun met olijfolie en bak ze in een droge koekenpan mooi bruin en gaar. Bestrooi ze met zout en peper. Was en droog de sla, scheur de bladeren in grove stukken en meng ze met de plakken courgette en het citroensap. Verdeel de kaas erover. Serveer de aardappels met een flinke schep salsa en de salade.