bewaar
Zuurkool op z'n Hongaars
Zuurkool op z'n Hongaars
bewaar

Zuurkool op z'n Hongaars

30 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

boter

1

zoete ui

1 eetlepel

milde paprikapoeder

1 blikje

tomatenpuree

750 g

verse zuurkool

2 theelepels

karwijzaad

2 theelepels

gedroogde tijm

250 ml

kippenbouillon

Aan de slag

In braadpan boter verhitten en ui zachtjes glazig bakken. Paprikapoeder en tomatenpuree erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Zuurkool met karwijzaad en tijm door uimengsel scheppen. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en zuurkool in open pan in 20-25 min. gaarstoven, regelmatig omscheppen. Lekker bij braadworst of (kip)rollade.