Ingrediënten
4 personen
25 g
boter
1
zoete ui
1 eetlepel
milde paprikapoeder
1 blikje
tomatenpuree
750 g
verse zuurkool
2 theelepels
karwijzaad
2 theelepels
gedroogde tijm
250 ml
kippenbouillon
Aan de slag
In braadpan boter verhitten en ui zachtjes glazig bakken. Paprikapoeder en tomatenpuree erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Zuurkool met karwijzaad en tijm door uimengsel scheppen. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en zuurkool in open pan in 20-25 min. gaarstoven, regelmatig omscheppen. Lekker bij braadworst of (kip)rollade.
Zuurkool op z'n Hongaars

bijgerecht
4 personen
85 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In braadpan boter verhitten en ui zachtjes glazig bakken. Paprikapoeder en tomatenpuree erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Zuurkool met karwijzaad en tijm door uimengsel scheppen. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en zuurkool in open pan in 20-25 min. gaarstoven, regelmatig omscheppen. Lekker bij braadworst of (kip)rollade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)25 g boter
1 zoete ui
1 eetlepel milde paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree
750 g verse zuurkool
2 theelepels karwijzaad
2 theelepels gedroogde tijm
250 ml kippenbouillon