bewaar
Mediterrane zuurkool
Mediterrane zuurkool
bewaar

Mediterrane zuurkool

Met zuurkool kun je alle kanten op: met wat zongedroogde tomaten erdoor wordt het zó een mediterraan gerecht.

20 min. bereiden
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse zuurkool

1

zoete ui

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

200 ml

kippenbouillon van tablet

8

zongedroogde tomaten in olie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Met zuurkool kun je alle kanten op: met wat zongedroogde tomaten erdoor wordt het zó een mediterraan gerecht.

Aan de slag

1

Knijp de zuurkool uit. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui met de knoflook in 5 min. zachtjes glazig. Voeg de zuurkool toe, schenk de kippenbouillon erbij en leg de deksel op de pan. Stoof de zuurkool 10 min. op laag vuur in eigen vocht.

2

Dep intussen de tomaatjes droog met keukenpapier en snijd ze in dunne reepjes. Giet het vocht af en breng de zuurkool op smaak met peper. Meng de tomaat erdoor en proef of er nog wat zout bij moet.

combinatietipLekker bij kip, vis of kalfsvlees.

Zuurkool

Instructievideo - 04:12 min.