bewaar
Zuurkool-linzenstamppot & kipspiesjes
Zuurkool-linzenstamppot & kipspiesjes
bewaar

Zuurkool-linzenstamppot & kipspiesjes

Deze lichte zuurkoolstamp bewijst maar weer eens dat een winters gerecht niet altijd zware kost hoeft te zijn.

25 min. bereiden
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

2

uien

3 tenen

knoflook

20 g

bladselderij

4 el

traditionele olijfolie

500 g

verse zuurkool

200 ml

kippenbouillon in pot

1 tl

gerookt paprikapoeder

350 g

kipfiletblokjes

400 g

linzen in pot

Dit heb je nodig

  • sateprikkers

  • grillpan

  • pureestamper

Deze lichte zuurkoolstamp bewijst maar weer eens dat een winters gerecht niet altijd zware kost hoeft te zijn.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook en selderij fijn. Verhit de helft van de olie in een wok en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de zuurkool en bouillon toe en stoof 10 min. op laag vuur.

2

Meng de rest van de olie met de paprikapoeder. Rijg de kipblokjes aan de satéprikkers en bestrijk met de paprikaolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril de kipspiesjes in 8 min. rondom bruin en gaar. Keer regelmatig.

3

Laat ondertussen de linzen uitlekken. Giet de aardappelen af, maar vang 50 ml van het kookvocht op. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper. Schep het kookvocht en zuurkoolmengsel erdoor. Schep de selderij en linzen erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de borden en serveer met de kipspiesjes.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.