Zuur­kool-bo­nen­scho­tel

Lekker winters en eens helemaal anders geserveerd

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lekker winters en eens helemaal anders geserveerd 4 personen
3 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Snijd de rookworst in plakken. Meng de zuurkool met de rookworst, bonen en mosterd. Doe het mengsel in de ovenschaal en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven. Boen de appels schoon, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in dunne plakken. Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de olie in een pan, voeg de uien toe en laat 15 min. op laag vuur karamelliseren. Voeg de laatste 5 min. de appel toe. Verdeel de bonenschotel over de borden. Snijd de peterselie fijn en strooi erover. Serveer met de ui en appel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.840 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

Zuurkool-bonenschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool-bo­nen­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 500 g zuurkool
  • 285 g Gelderse rookworsten

Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Snijd de rookworst in plakken.

3
3
  • 720 g witte bonen in tomatensaus
  • 1 el grove mosterd

Meng de zuurkool met de rookworst, bonen en mosterd.

4
4

Doe het mengsel in de ovenschaal en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 2 Elstar appels

Boen de appels schoon, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd in dunne plakken.

6
6
  • 3 middelgrote uien
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de olie in een pan, voeg de uien toe en laat 15 min. op laag vuur karamelliseren. Voeg de laatste 5 min. de appel toe.

7
7
  • 2 takjes verse platte peterselie

Verdeel de bonenschotel over de borden. Snijd de peterselie fijn en strooi erover. Serveer met de ui en appel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.